سئو
برزگران/a>
تبلیغات
طراحی سایت
خشکشویی

خبرهای ویژه

» روان شناسی » ۱۲ عامل قضاوت در نگاه اول

تاریخ انتشار : 1398/05/09 - 6:57

 کد خبر: 11945
 508 بازدید

۱۲ عامل قضاوت در نگاه اول

قضاوت در نگاه اول یا برداشت اولیه، همان تصوری است که فرد در اولین دیدار نسبت به ما پیدا می کند. تحقیقات نشان داده برداشت اولیه ظرف ۷ ثانیه از دیدار به وجود می‌آید. اگر مصاحبه ی کاری داشته باشید، کارفرما می‌تواند در عرض ۳۰ ثانیه درباره‌ی استخدام شما تصمیم بگیرد. با پرهیز از اشتباهات […]

۱۲ عامل قضاوت در نگاه اول

قضاوت در نگاه اول

قضاوت در نگاه اول یا برداشت اولیه، همان تصوری است که فرد در اولین دیدار نسبت به ما پیدا می کند. تحقیقات نشان داده برداشت اولیه ظرف ۷ ثانیه از دیدار به وجود می‌آید. اگر مصاحبه ی کاری داشته باشید، کارفرما می‌تواند در عرض ۳۰ ثانیه درباره‌ی استخدام شما تصمیم بگیرد. با پرهیز از اشتباهات رایجی که تأثیر منفی‌ای در برداشت اولیه‌ی دیگران از ما دارد می‌توانیم احتمال پیدا کردن شغل، دوست، مشتری یا شریک زندگی را بالا ببریم.

در این متن به ۱۲ حرکت و رفتاری اشاره می‌کنیم که می‌تواند باعث ایجاد دیدگاه منفی افراد در اولین ملاقات شود.

 

آدامس جویدن

اگر کسی اولین بار شما را در حال جویدن آدامس ببیند، ممکن است تصور کند شما فردی بی‌تجربه، کودک صفت و تا حدی کلاس پایین هستید. جویدن آدامس اصلا مناسب مصاحبه‌های کاری نیست. با این حال، در موقعیت‌هایی که رسمیت کمتری دارند، جویدن آدامس معمولا باعث می‌شود افراد خودمانی‌تر و خوش برخوردتر به نظر برسند.

شل دست دادن

شل دست دادن می تواند برداشت اولیه‌ی دیگران از شما را به کلی تخریب کند. طبق تحقیقات، کسانی که شل دست می‌دهند از نظر دیگران افرادی خجالتی، مضطرب، نه چندان رک‌گو و فاقد هر گونه توانایی‌ای هستند. اشتباه دیگر، زیاد نگه داشتن دست طرف مقابل در هنگام دست دادن است. اگر به دنبال موفقیت هستید، محکم اما نه بیشتر از ۲ ثانیه دست دهید.

 

دست دادن

 

ارتباط چشمی

ارتباط چشمی ابزاری قدرتمند برای ایجاد یک برداشت اولیه‌ی مناسب است. طبق تحقیقات، افرادی که حین صحبت و گوش کردن به دیگران ارتباط چشمی خود را حفظ می‌کنند، اغلب با اعتماد به‌ نفس‌تر و باهوش‌تر به نظر می‌رسند. اما کسانی که از ارتباط چشمی خودداری می‌کنند، از نظر دیگران کمتر صمیمی و جذاب و بیشتر مضطرب هستند.

حالت دست ها

وقتی می‌نشینید به حالت دست‌هایتان دقت داشته باشید. می‌توانید دست‌هایتان را روی پاهایتان بگذارید اما در جیبتان نگذارید چون این احساس را به وجود می‌آورد که چیزی را پنهان می‌کنید. اگر دست‌هایتان را روی میز بگذارید، آن ها را خیلی محکم در هم قفل نکنید یا کف دست ها را روی میز نگذارید چون باعث می‌شود شخص مصاحبه کننده تصور کند می‌خواهید او را تحت کنترل خود درآورید.

به علاوه، اگر دست هایتان را روی میز بگذارید و آن ها را بدون فشار در هم قفل کنید، این حرکت هم مناسب است اما به خاطر داشته باشید که این حالت در کشورهای غربی پذیرفته شده است اما در کشورهای شرقی مثل ژاپن و هند این کار را بی‌ادبی می‌دانند.

حالت دست ها

 

موضوع اشتباه

بعضی موضوعات هستند که کمکی به ایجاد یک برداشت اولیه‌ی خوب نمی‌کنند مثل صحبت از بیماری‌ها، پول، مذهب، مدیران قبلی یا شریک‌های عاطفی سابق، سیاست یا زندگی و مشکلات شخصی. سعی کنید گفتگو را تنها به خودتان معطوف نکنید و فراموش نکنید که به حرف های کسی که با او صحبت می‌کنید هم گوش دهید.

بازی با موها

اگرچه طبق تحقیقات، زنان روزانه تا ۱۸ بار به موهایشان دست می‌زنند، بازی با موها می‌تواند تصور نادرستی در کسی که با او صحبت می‌کنید ایجاد کند. اگرچه این کار گاهی روشی برای جلب توجه جنس مخالف است، اما این حرکت می‌تواند نشان‌دهنده‌ی نگرانی، عزت نفس پایین، اضطراب و معذب بودن باشد. بازی با موها به شکل مکرر و وسواس گونه حتی می‌تواند نشانه‌ی اختلال کنترل تکانه باشد (ناتوانی در مقاومت در برابر یک تکانه یا انگیزه که برای خود یا دیگران خطرناک بوده و با احساس لذت بعد از تحقق آن همراه است).

بازی کردن با موها

تجاوز به فضای شخصی

فضای شخصی فاصله‌ای است که میان خود و شخص مقابلتان ایجاد می‌کنید. طبق تحقیقات، فضای شخصی چهار سطح دارد. فاصله شما و کسی که با او در یک جلسه ی رسمی ملاقات کرده‌اید باید حدود ۱ تا ۳/۵ متر باشد. اگر بیش از حد به شخص مقابل نزدیک شوید، ممکن است سلطه‌جو به نظر برسید و از طرفی دیگر، اگز بیش از حد فاصله بگیرید این مسأله نشان دهنده‌ی بی‌علاقگی شما است.

 

تولید صداهای آزار دهنده

هر صدایی که سهواً و بدون منظور خاصی ایجاد می‌کنید مثل ضربه زدن با انگشتان روی میز یا شکستن قولنج، ممکن است برای دیگران آزار دهنده باشد و حواس آن‌ها را پرت کند. ضربه زدن می‌تواند نشان دهنده‌ی عصبی بودن، ناراحتی یا بی‌تابی باشد و همچنین ممکن است این تصور را ایجاد کند که دروغ می‌گویید یا سعی دارید دیگران را ناراحت کنید. شکستن قولنج هم شاید اضطراب شما را کم کند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که یکی از آزاردهنده‌ترین صداها است.

زدن به میز

 

فراموش کردن اسم ها

فراموش کردن اسم یک شخص باعث خجالت خواهد بود، به ویژه اگر آن شخص اسم شما را به خاطر داشته باشد. برای جلوگیری از این مشکل، بلافاصله بعد از معارفه نام آن شخص را حین صحبت تکرار کنید. بهانه نیاورید که به خاطر سپردن اسم ها برایتان مشکل است؛ اگر به شخص مقابل تان علاقمند باشید، نام او در ذهنتان باقی می‌ماند.

چک کردن مداوم ساعت یا تلفن همراه

هر شخص به طور متوسط ۱۱۰ بار در روز تلفن همراه خود را چک می‌کند. اما چک کردن تلفن همراه یا ساعت خود در حین مکالمه بسیار بی‌ادبانه است. این کار نشان می‌دهد شما علاقه‌ای به طرف مقابل ندارید، حوصله‌تان سر رفته و کارهای بهتری برای انجام دادن دارید. طبق تحقیقات، حتی گذاشتن گوشی روی میز کنارتان هم از کیفیت گفتگو و مشارکت در آن کم می‌کند.

چک کردن ساعت

 

تأخیر داشتن

وقتی دیر می‌رسید، این برداشت را به وجود می‌آید که غیرقابل اعتماد هستید، برنامه ریزی خوبی ندارید، برای زمان دیگران ارزش قائل نبوده و شخص متعهدی نیستید. سعی کنید زمانتان را به گونه‌ای تنظیم کنید که نگران دیر رسیدنتان نشوید و مجبور نباشید عجله کنید. حتی اگر به موقع برسید اما قبل آن مجبور شده باشید تا آنجا را بدوید، تمرکز کافی نخواهید داشت

نامناسب بودن لباس

طبق آمارها، ۵۵ درصد برداشت اولیه‌ دیگران از شما بر اساس ظاهرتان شکل می‌گیرد. بعضی تحقیقات نشان می‌دهد ظاهر، قد، وزن، رنگ موها و میزان آرایش می‌تواند روی حقوقتان تأثیر بگذارد. اگر با کسی برای اولین ملاقات می‌کنید، سعی کنید در انتخاب لباس محافظه کار باشید و از یک ترکیب خنثی استفاده کنید، کفش هایتان را واکس بزنید و از عطرهای تند استفاده نکنید.

 

 


برچسب ها : , ,
دسته بندی : روان شناسی

دیدگاه بسته شده است.

تبلیغات

سامانه پیامکی


برزگران | مجری و مشاور دیجیتال مارکتینگ (سئو)