خبرهای ویژه
- تورم بزرگترین اقتصاد اروپا صعود کرد
- جایگزینی بهینهتر برای باتریهای لیتیوم یون
- رستوران نروید، چون با ماسک نمی توانید غذا بخورید
- دو کودک کرمانشاهی با غفلت والدین در گرمای خودرو جان باختند
تاریخ انتشار : 1399/01/04 - 0:19
خواص عدس در سلامت انسان
عدس میکروبهای چسبنده دهان و دندان را از بین میبرد و ریشه دندان را تقویت میکند همچنین تاثیر بسزایی در درمان کم خونی دارد . از همان دوران شروع کشاورزی، عدس کشت میشده و از آن زمان تاکنون به بخشی از رژیم غذاییمان تبدیل شده است. از فواید عدس میتوان به موارد زیر اشاره کرد: […]
عدس میکروبهای چسبنده دهان و دندان را از بین میبرد و ریشه دندان را تقویت میکند
همچنین تاثیر بسزایی در درمان کم خونی دارد .
از همان دوران شروع کشاورزی، عدس کشت میشده و از آن زمان تاکنون به بخشی از رژیم غذاییمان تبدیل شده است. از فواید عدس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تولید ماهیچه
اندامها و ماهیچههای ما برای رشد و ترمیم به پروتئین نیاز دارند. عدس، بهویژه عدس جوانهزده، حاوی تمام اسید آمینههای ضروری است که بدنمان برای ساخت ماهیچه و عملکرد خوب بدن لازم دارد.
کنترل دیابت
در بررسیهای محققان مشخص شده است که از میان تمام گروههای مختلف غذایی، حبوبات بیش از همه، حاوی فیبر رژیمی هستند. عدس، مانند لوبیا و نخود، متعلق به خانوادهی حبوبات است. فیبر رژیمی این مواد غذایی، مانند عدس به کنترل سطح قند خون کمک میکند. همچنین فیبر رژیمی سرعت جذب غذا بهوسیله خون را کند میکند و سطح قند خون را ثابت نگه میدارد.
بهبود گوارش
ازآنجاییکه عدس حاوی فیبر رژیمی فراوانی است، اگر بهطور مرتب مصرف شود، باعث بهبود وضعیت گوارش میشود. همچنین حرکت روده را راحت میکند و درنتیجه از یبوست میکاهد.
سلامت قلب
عدس، بهدلیل اینکه حاوی مقدار ناچیزی چربی است، منبعی ایدهآل از پروتئین است که میتوان آن را بدون نگرانی از چربیهای اضافی، مصرف و سلامت قلب را تأمین کرد. همچنین عدس حاوی منیزیم است که در بهبود ماهیچههای قلبی-عروقی مؤثر است و فشار خون را پایین میآورد.
پیشگیری از تصلب شریان
بنابر بررسیهای محققان، مصرف عدس، آنتی اکسیدان قابل توجهای برای بدن فراهم میکند و بدین ترتیب از احتمال بیماری تصلب شرایین میکاهد. همچنین این آنتیاکسیدانها نقش مهمی در خنثیسازی رادیکالهای آزاد دارند و از صدمات سلولی و ژنی که منجر به پیری میشود، پیشگیری میکنند.
پیشگیری از سرطان
محققان متوجه شدهاند که لکتین (lectin) گیاهی، نوعی پروتئین گیاهی که در خوراکیهایی مانند عدس، گندم، بادام زمینی، نخود و سویا پیدا میشود، تأثیری عالی روی سلولهای سرطانی دارند. در حقیقت لکتین با سمی کردن سلولهای سرطانی، آنها را وارد مرحله خزانیاختهای میکند. خزانیاختهای بهگونهای از مرگ سلولی میگویند که طی فرایند مرگ برنامهریزیشده سلول صورت میگیرد. این ویژگی لکتین باعث میشود که بهطور بالقوه، مانع رشد سلول های سرطانی را بگیرد.
برچسب ها :
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دسته بندی : مطالب خواندنی
دیدگاه بسته شده است.
- دو کودک کرمانشاهی با غفلت والدین در گرمای خودرو جان باختند
- اخبار تلخ و دهشتناکِ انواع و اقسام خشونتورزیهای مردان بر زنان
- سزای آدم فروشی به سبک سلطان محمود
- از قعر گل سیاه تا اوج زحل کردم همه مشکلات گیتی را
- باز کردن یخ مرغ با قرار دادن آن در دمای اتاق و یا گرفتن مرغ زیر آب داغ اشتباه است ️
- وقتى که یک هموطن درد میکشد، کل دولت باید تکان بخورد
- درمان کرونا با خون گاو🩸
- شرایط الان کشور ناشی از تحریم و کرونا است نه یک فرد
- ️پروفسور اشک دالن :در نوجوانی فهمیدم که ایرانیم و تصمیم گرفتم زبان و ادبیات فارسی رو یاد بگیرم
- ترشی ها چاق کننده هستند!
- چند ترفند ساده که شمارا شیک وجذاب تر نشان میدهد
- از “حکایت دریا ” حمایت کنیم ️
- طلوع نزدیک است اگر بخواهیم
- رکورد تاریخی هوگوپوشان ایرانی در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان
- ایران برای نخستین بار کاپ قهرمانی جام جهانی را بالای سر برد
- کرمی حضور ساعی در کنار المپیکی ها تاثیرگذار است رسانه ها به من توجه زیادی می کنند
- روانشناسی موفقیت در تکواندو
- مهمترین عناوین قهرمانی
- روانشناسی موفقیت در تکواندو
- ️ یک خاطره یک قهرمان (۱۳) مجید امین ترابی